W ubiegłym tygodniu uruchomiona została nowa odsłona serwisu „Blogi z pierwszego tłoczenia”, zbierającego przepisy z kilkudziesięciu najciekawszych polskich blogów kulinarnych. Podobnie jak w przypadku poprzedniej wersji, istniejącej w Internecie od 2008. roku i cieszącej się dużą popularnością, nowa wersja serwisu została zbudowana i wdrożona przez nasz zespół.
Serwis jest jeszcze w fazie testów, jest jednak w pełni funkcjonalny – zapraszamy do jego odwiedzenia i zapoznania się z nowymi możliwościami, jakie zostały udostępnione. (Ostrzegamy jednocześnie, że przeglądanie serwisu może doprowadzić do nagłego przypływu apetytu.)
Prace nad nowym wydaniem serwisu prowadziliśmy przez ostatnich kilka miesięcy. Było to spore przedsięwzięcie, ponieważ zdecydowaliśmy się całkowicie przebudować wszystkie jego mechanizmy. Decyzja ta wynikała z tego, że rozwiązania zastosowane w poprzedniej wersji powoli przestawały wystarczać przy tak dużej ilości publikowanych przepisów i przy rosnącej liczbie odwiedzin, i myśląc o dalszym rozwoju serwisu, potrzebowaliśmy wyraźnie zwiększyć jego wydajność.
Wkrótce zamieścimy na stronie więcej informacji o pracy przy przebudowie serwisu, o zastosowanych w nowej wersji rozwiązaniach i technologiach, oraz o doświadczeniu, jakie dzięki temu zdobyliśmy. A na razie – jeszcze raz zapraszamy do odwiedzenia nowego wydania ZPierwszegoTloczenia.pl i życzymy smacznego.